Fasada TEXO

Fasada TEXO - Veleprodaja

BUTIMOTO d.o.o., 10020 Zagreb, Karlovačka cesta 163, info@butimoto.hr, 01/7791-224

Vaš partner za fasadu i interijer !

Predstavljamo tim sastavljen od najboljih materijala koji može donijeti uspjeh u svim radovima - bilo izvana ili iznutra.

Fasadni-TEXO materijali pravi su izbor za svakog majstora.

Fasada TEXO proizvodi u Republici Hrvatskoj dostupni su na adresi BUTIMOTO d.o.o., 10020 Zagreb, Karlovačka cesta 163, info@butimoto.hr, 01/7791-224

Mario Buti 098 184-184-8

Iako "Fasada" pod ovim imenom postoji više od 20 godina, njezini počeci sežu u prvu polovicu prošlog stoljeća. Sve je počelo kao radionica za izradu mlinskog kamena, tako da je danas "FASADA" nezaobilazan partner u završnim građevinskim radovima.


   Godine 1932. braća Dobrosav i Tihomir Topalović osnovali su u Trsteniku radionicu "QUARTZ" za proizvodnju mlinskog kamena.

1945. godine, nakon završetka rata, farma „KVARC“ iz Trstenika preselila se u Osijek, gdje su bili povoljniji uvjeti za rad privatnih tvrtki.

1947. godine Dobrosav Topalović, jedan od osnivača tvrtke "QUARTZ", osnovao je novu tvrtku "SILEX", koja je ubrzo bila poznata na području cijele bivše Jugoslavije. Proizvodni program sastojao se od proizvodnje mlinskog kamena i mljevenog kamena, nadopunjenog proizvodnjom ukrasnih žbuka za završnu obradu fasada, koje se nanose prskanjem i danas ih proizvodimo pod nazivom HIROFA. HIROFA je u to doba bio vrlo popularan materijal, pa je ukrašavao mnoga pročelja u raznim bojama.

1985.-1990 godine firma proširuje svoj proizvodni program proizvodima koji su danas poznati kao DULIT i DULIT "G".

1991. godine, zbog događaja koji su uslijedili nakon raspada SFRJ, firma je prestala s radom.

1992. godine Dušan Topalović i Miloš Pralica nastavljaju tradiciju i osnivaju firmu "FASADA" u Šimanovcima.

1993. godine firma se preselila u Staru Pazovu, gdje se brzo razvila u jednog od najvažnijih proizvođača na ovom području.


Budući da se pojavila potreba za proširenjem proizvodnih kapaciteta, 2005. godine započela je izgradnja novog poslovno-proizvodnog kompleksa u industrijskoj zoni Stara Pazova. Završena je prva faza gradnje, a kompletna proizvodnja sa znatno povećanim kapacitetom preseljena je u novi proizvodni pogon. Nastavak, odn. realizacija druge faze planirana je za proljeće 2011.


"FASADA" nastavlja razvijati, usvajati i osvajati nove tehnologije i standarde i slijediti trendove moderne gradnje. Tvrtka "FASADA" vrlo ozbiljno pristupa razvoju i istraživanju novih proizvoda i u tom procesu koristi svoj laboratorij, u suradnji s drugim laboratorijima, kao i s Institutom IMS, Beograd. Stalnom kvalitetom stekao je povjerenje najvećih građevinskih tvrtki s kojima ne prekida poslovne kontakte. Osnovna poslovna politika tvrtke je korektan odnos s partnerima i zadovoljavanje svih njihovih zahtjeva.

Opis proizvoda!

Kratak opis proizvoda, upoznavanje sa proizvodima Fasada TEXO

Kvalitetni jednokomponentni akrilni mort s dodatkom silikona koji pruža izvrsnu vodoodbojnost i poboljšanu otpornost na prljavštinu, s dekorativnom i zaštitnom funkcijom, jednostavan za ugradnju. Karakterizira ga velika čvrstoća, ima dobru paropropusnost i prianjanje na mineralnu podlogu. Otporan je na UV zračenje i druge atmosferske utjecaje. Namijenjen je završnoj obradi vanjskih zidnih površina i kao završni mort u sustavima toplinske izolacije. Može se koristiti i za unutarnje zidove.

Dvokomponentni, vodootporni polimerno modificirani cementni mort. Karakterizira ga dobra fleksibilnost i tvrdoća, kao i dobro prianjanje na različite podloge (beton, cigla, žbuka, blokovi ...). Podnosi pozitivan i negativan pritisak vode. Koristi se za vodoravnu i okomitu hidroizolaciju potencijalno vlažnih prostorija (kuhinja, kupaonice, podrumi, terase, ukopani zidovi, temeljne trake ...), za zaštitu od prodiranja vode pod niskim pritiskom i u zgradama u kojima je potrebna hidroizolacija s pozitivnim hidrostatičkim tlakom vode. Također se koristi za popunjavanje sitnih pukotina i malih šupljina u betonu te za zaštitu betonskih površina od utjecaja odmrzavanja soli. Hydrotex flex 2K namijenjen je vanjskoj i unutarnjoj uporabi

Kvaliteta proizvoda u skladu je sa standardom EN 14891

Namijenjen je lijepljenju zidnih i podnih keramičkih pločica u sustavu podnog grijanja. Pogodan je i za polaganje pločica na pločice, a moguće ga je koristiti i za vanjske i unutarnje radove. Karakterizira ga dugo otvoreno vrijeme, ekonomičan je i lagan za upotrebu. Prema standardu EN 12004 svrstan je u skupinu C2TES1.

Dekorativna žbuka od raznobojnog mramornog zrna s granulacijom od 1,5 mm i visokokvalitetnom akrilnom emulzijom. Namijenjen je ukrašavanju i zaštiti detalja na fasadnim zidnim površinama (stupovi i postolja), kao i za unutarnje površine (hodnici i stepenice) u visini parapeta ili na manjim zidnim površinama. Otporan je na vanjske utjecaje, vodoodbojan, dugotrajan, postojan, ima dobru adheziju na podlogu, iznimnu obradivost, dobra je zaštita od vode i vlage na donjim dijelovima zgrade. Ne preporučuje se nanošenje na kompletne fasadne površine, kao ni na vodoravne površine izložene izravnoj kiši ili na vodoravne površine gazećeg sloja. Izrađuje se u tonovima prema tonskoj karti KULIR FACADA. Na zahtjev kupca mogu se napraviti i druge kombinacije na bazi zrna standardnih boja.